1
Home

Flexibeler werken, flexibelere mobiliteit

Vraag nu een vrijblijvend digitaal adviesgesprek aan

Marjon werkt vanuit huis

Onze economie verkeert in onzekerheid en we werken massaal thuis. Zomaar twee van de directe gevolgen van de huidige situatie. Daarom is het juist nu tijd om na te denken over hoe je je bedrijf zo flexibel mogelijk kunt inrichten. Zodat iedereen optimaal kan werken en je de kosten relatief laag kunt houden. Niels Dragt en Marjon van der Valk van Pon Business Mobility (PBM) bieden je graag een (online) gesprek aan over hoe je de mobiliteit van je bedrijf het beste organiseert.

“Het zijn onzekere tijden voor iedereen, maar wat ons in positieve zin opvalt, is dat Nederland zo makkelijk aan het thuiswerken is geslagen. De verplaatsingsbehoefte, zoals wij dat noemen, is enorm gedaald. Blijkbaar is het niet voor iedereen nodig om per se fysiek bij de werkgever of bij die meeting aanwezig te zijn”, constateert mobility consultant Marjon van der Valk. Tegelijk lopen de vaste kosten gewoon door, bijvoorbeeld doordat massaal leaseauto’s ongebruikt voor de deur blijven staan.

Collega Niels Dragt wijst in de mobiliteitsgesprekken altijd eerst op de drie P’s: people, planet & profit. “Je kan je voorstellen dat je als werkgever nu eerst naar het laatste kijkt, maar je moet vooral ook je werknemers zo goed mogelijk van dienst blijven. Dan kan dit een moment zijn om, bijvoorbeeld, werknemers een leasefiets aan te bieden in plaats van een OV-abonnement.”

Klik hier voor een afspraak met Niels of Marjon

Pon Business Mobility biedt mobiliteitsadviezen op maat, binnen de grootzakelijke markt. De adviezen beginnen altijd met een oriënterend gesprek met Dragt of Van der Valk, de komende tijd via een online medium naar keuze (denk aan Teams, Zoom, Skype of Hangouts). Zo’n vrijblijvend gesprek begint vaak met een overzicht van wat er tegenwoordig allemaal voor oplossingen zijn qua werknemersmobiliteit. Daarna kunnen de mobility consultants via de ‘mobiliteitsscan’ inventariseren hoe en hoeveel er werk gerelateerd gereisd wordt en wat daarvan de impact is, zowel qua kosten als milieubelasting. Als de samenwerking bevalt, wordt de scan verder uitgewerkt tot een zo concreet mogelijk plan van aanpak. Uiteraard in continu overleg met de werkgever.

“Mobiliteit kan nu een heel ander verhaal worden. Thuiswerken was tot voor kort misschien lastig bespreekbaar, voor sommige werkgevers zelfs een no-go area. Maar nu het niet anders kan, lijken we gewoon net zo productief te zijn. Dat kan enorme impact hebben op de bedrijfsvoering”, aldus Marjon van der Valk. Zijzelf en het team van PBM denken nu al flink na over hoe mobiliteit er ‘hierna’ uit gaat zien.

En jij kan daar op inhaken, als je wil. Een eerste verkennend gesprek, bijvoorbeeld voor HRM-medewerkers, duurt ongeveer een uur. “Zie het als een intake. Net als de scan gratis en vrijblijvend. Wellicht is deze tijd juist goed om zo’n gesprek te voeren”, zegt Niels Dragt.

Een gesprek aanvragen kan eenvoudig door een Whatsapp te sturen aan Niels Dragt of Marjon van der Valk

App Niels Dragt op: +31 6 83 91 06 32

App Marjon van der Valk op: +31 6 123 90 622

Of klik hier voor een afspraak met Niels of Marjon

Pas goed op jezelf en op elkaar.