1
Onze mobiliteitsoplossingen

Personenauto's

Ons gevarieerde aanbod van merken en modellen biedt volop keus in alle marktsegmenten. Van compacte hatchbacks en praktische gezinsauto’s tot exclusieve sportwagens, luxueuze limousines en robuuste bedrijfswagens.

Veiligheid & Comfort

Multi Collision Brake, Pre Crash, Voetgangersherkenning, Adaptive Cruise Control, Area View, Blind Spot sensor en Front Assist inclusief City Emergency Breaking… Veel van deze veiligheidssystemen zijn normaal gesproken alleen op premium-merken beschikbaar. Echter, de Volkswagen Groep biedt ze ook aan op de volumemodellen. De functies zorgen in eerste instantie actief voor de veiligheid van de inzittenden en hun omgeving. Ook worden ze als comfort-verhogend ervaren.

De bovengenoemde functies beperken zich niet tot voertuigen in de hogere segmenten. Ook bij de compacte modellen – zoals de nieuwe SEAT Ibiza en Volkswagen Polo – behoort een aantal van deze opties tot de standaarduitrusting. Bovendien zijn bij de verschillende merken zogenaamde Assistentiepakketten leverbaar. Daarin bieden we meerdere van de genoemde opties geclusterd aan.

Duurzaamheid

Alle onze merken bieden modellen aan die voorzien zijn van duurzame technologieën. Voorbeelden zijn start- /stop-systemen, DSG-automaten, recuperatieve remsystemen en alternatieve brandstoffen. Bij het herschrijven van de autoregeling kun je ervoor kiezen alleen die modellen die voorzien zijn van deze technologieën op te nemen in de keuzelijst.

Aandrijflijnen

De Volkswagen Groep heeft een duidelijke visie neergezet met daarin haar rol in het verwezenlijken van individuele en collectieve mobiliteit: Vision 2025. Elektrische aandrijving is daarin één van de centrale pijlers. In 2014 hebben we reeds de elektrische Volkswagen up! geïntroduceerd. Daarna volgden de Volkswagen e-Golf en de Audi e-tron. In 2019 worden nog meer elektrische modellen geïntroduceerd; de Volkswagen ID.3, Volkswagen ID.Crozz, SKODA Citigo e iV en SEAT Mii electric. En er staan nóg veel meer nieuwe elektrische modellen gepland met als resultaat: meer dan 30 volledig elektrische auto's in 2025.

Op dit moment levert Pon Business Mobility de e-Golf met 230 km actieradius (WLTP) en vanaf Q1 2020 is de vernieuwde e-up! leverbaar met met 36,8 kWh accupakket (WLTP range tot 260 km).

Elektrisch rijden

Auto’s met elektrische of hybride-aandrijving dragen bij aan een betere luchtkwaliteit. Tegelijkertijd zijn ze duurder in aanschaf vanwege de complexe techniek en productie. Voor vol-elektrische auto’s wordt de hoge prijs deels gecompenseerd door het fiscale beleid van de overheid. Voor hybride auto’s is er geen fiscale stimulans meer in Nederland. Daar is nu dan ook nog nauwelijks vraag naar.

Een belemmering voor de zakelijke rijder om voor een elektrische auto te gaan is de beperkte actieradius. Dit obstakel verdwijnt echter gaandeweg door ontwikkelingen in zowel het product als de laadinfrastructuur. Een ander veel gehoord bezwaar is dat een elektrische auto onhandig is om mee op vakantie te gaan. Ook daar zijn nu oplossingen voor bedacht. Buiten het groeiende netwerk van laadmogelijkheden in Europa is het namelijk ook mogelijk om de elektrische auto tijdelijk in te ruilen en een aantal weken per jaar gebruik te maken van een auto met verbrandingsmotor.

Compressed Natural Gas

De Volkswagen Groep ziet een duidelijke rol in Compressed Natural Gas (CNG) als transitiebrandstof. De verschillende merken bieden tientallen modellen aan die beschikbaar zijn op GroenGas: van de handige Volkswagen move up! EcoFuel, tot de functionele SEAT Leon of SKODA Octavia Combi en de sportieve Audi A5 Sportback g-tron.

Kiezen voor CNG kan een CO2-reductie opleveren van maar liefst 80% ten opzichte van benzine en 75% ten opzichte van diesel. Deze besparingen zijn het resultaat van een schonere verbranding, maar ook van de optimalisatie van de gehele keten (well-to-wheel). Transport van CNG gaat namelijk via ondergrondse leidingen in plaats van de tankwagens zoals bij benzine en diesel. Hierdoor kent een Audi A3 Sportback met GroenGas een CO2-uitstoot van slechts 24 gram per kilometer. Alle CNG-modellen van de Volkswagen Groep zijn leverbaar met GroenGas-certificaten. Dit maakt nu zelfs CO2-neutraal rijden mogelijk!

Pon Business Mobility heeft ruime ervaring met het inrichten van het leasebeleid van allerhande organisaties. Daarbij stimuleren of faciliteren we het gebruik van deze alternatieve duurzame brandstoffen. Je kunt daarbij ook denken aan het aanpassen van het huidige privé-bijdrage-beleid wanneer een medewerker voor een elektrische of CNG-auto kiest.

Meer weten?

Bekijk onze andere mobiliteitsoplossingen of neem contact op met onze Mobility Consultants.