Financiering & Leasing

Interview Jelle Taman: “Na vijf minuten proefrijden zette ik mijn handtekening”

SKODA-KODIAQ-leasen-Jelle-Taman

Wat vindt de leaserijder van zijn leaseauto? Hoe is de keuze tot stand gekomen? Wat is de leasepolicy van het bedrijf en wat vindt hij of zij daarvan? Op Pon Business Mobility komt u ook de leaserijder tegen. Ditmaal is leaserijder Jelle Taman aan het woord. Hij rijdt een ŠKODA KODIAQ.

Wie ben je?

“Mijn naam is Jelle Taman en ik ben projectmanager bij Sogeti, een grote IT-dienstverlener. Wij helpen organisaties bij het ontwerpen, realiseren, implementeren, testen en beheren van hun IT-vraagstukken.”

Welke auto rijd je?

“Een ŠKODA KODIAQ 1.4 TSI Greentech Ambition Business. Ik werk 22 jaar bij Sogeti, heb ook al 22 jaar een leaseauto, maar dit is mijn allereerste ŠKODA.”

Hoe is het intern qua leaseauto’s geregeld en hoe vrij ben je om te kiezen?

“Daar zijn wij volledig vrij in. Eens in de vier jaar kies ik een nieuwe auto en bekijk ik wat er op de markt is. Dat geef ik door aan degene die het wagenpark beheert. Zij hebben ook contact met de verschillende leasemaatschappijen. Het enige wat wordt aangegeven vanuit Sogeti is: dit zijn de bedragen en kijk maar. Ik kies mijn eigen bijtelling en als een auto duurder is dan betaal ik zelf bij. Waar wel sterk op wordt gelet, is de grens van CO₂-uitstoot. De KODIAQ viel daar keurig binnen.”

Waarom heb je voor deze auto gekozen?

“Hiervoor reed ik een aantal jaren Frans en maakte ik kennis met het fenomeen SUV. Ik was gewend geraakt aan de hoge zit en wilde in augustus vorig jaar zodoende weer een grote en hoge auto. Tijdens mijn zoektocht ben ik de hele range van SUV’s afgegaan en automatisch kwam ik ook bij ŠKODA terecht. Toen ik eenmaal kennis had gemaakt met deze KODIAQ, was de keuze snel gemaakt. De dealer bij ons in Tiel had een soort van vip-dag en beschikte al heel vroeg over een auto om mee proef te rijden. Die dag heb ik er vijf minuten een blokje mee om gemaakt en dat was voor mij voldoende. Ik was er direct van gecharmeerd, dus mijn handtekening stond al snel op papier.”

Leaserijder Jelle Taman in SKODA KODIAQ
Jelle Taman: "Als ik de achterbak laat zien, zijn mensen vaak verbijsterd"

Wat maakt deze auto zo bijzonder?

“Hij is lekker compleet en rijdt gewoon onwijs lekker. Ik maak zo’n 45.000 kilometers per jaar, dus dat is best serieus. Dit zijn veel zakelijke kilometers, maar ook privé trek ik er met mijn gezin graag en vaak op uit. We zijn net terug van een weekje Tsjechië. Qua vakantie wil ik de vrijheid hebben om weg te kunnen, alles in de auto te gooien, grote koffer op het dak, hond mee in de bench en rijden maar. Met de tent Europa rond. Het past allemaal gemakkelijk. Gisteren heb ik nog een koelkast opgehaald, die schoof ik er zó in. Ook op de achterbank is er ruimte te over. De achterbank kan zelfs nog verschoven worden, maar dat is qua beenruimte niet eens echt nodig.”

Wat bevalt je het beste aan de auto?

“De KODIAQ ligt erg goed op de weg en hij rijdt vooral heel prettig. En dan die hoge zit en ruimte hè. Alles zomaar mee kunnen nemen zonder na te denken, dat is een luxe. Het is niet vermoeiend rijden. Dat merkte ik onlangs ook weer; je komt heel relaxed aan in Tsjechië.”

“Waar wel sterk op wordt gelet bij Sogeti, is de grens van CO₂-uitstoot. De KODIAQ viel daar keurig binnen” Leaserijder Jelle Taman

Wat moest jouw auto per se hebben?

“Dé optie die ik het liefste wilde hebben, was het panoramaschuifdak. Een van mijn vorige auto’s had wel een glazen dak, maar kon niet open. Dit is dus het beste van twee werelden. Dat licht in de auto in de zomer is heerlijk. Het grote touchscreen met navigatie, telefoon, audio en bluetooth was standaard en verder had ik niet veel wensen. Datzelfde geldt voor de cruise control, dat zat bij de prijs in. Lekker compleet dus.”

Wat zeggen anderen over je auto?

“Ruim! Groot! Dat zijn de dingen die ik doorgaans het meeste hoor. Als ik de achterbak laat zien of ik laat mensen achterin zitten, dan zijn ze vaak verbijsterd. Laatst nog, iemand van 2,05 meter nam achter het stuur plaats. Die hoefde zijn stoel niet eens in de achterste stand te zetten om goed te zitten. Vervolgens liet hij de stoel zo staan en nam plaats ‘achter zichzelf’. Dat had hij nog niet veel meegemaakt, nog steeds kon hij zijn benen heel goed kwijt. Dat zegt wel wat.”

Leaserijder Jelle Taman SKODA KODIAQ
"Wat anderen over mijn auto zeggen? Ruim! Groot!"