Financiering & Leasing

Interview Daphne Sleiderink: “Een aantal collega’s heeft voor het eerst een nieuwe auto”

Private-lease-1920x600

Bij de Achterhoekse zorginstelling Azora was Daphne Sleiderink als P&O-adviseur; mede verantwoordelijk voor de komst van 25 SEAT Mii’s en Ibiza’s. Deze zijn op basis van private lease aan de geïnteresseerde werknemers aangeboden. “We wilden graag iets in de mobiliteit van onze medewerkers betekenen.”

Kun je uitleggen wat de private lease-autoregeling inhoudt?

“Met de private lease-autoregeling bieden we onze medewerkers een mooie secundaire arbeidsvoorwaarde in de vorm van een privé leaseauto tegen een aantrekkelijk tarief. Onze medewerkers gaven aan dat ze hier interesse in hebben, dus toen zijn wij het gaan onderzoeken en hebben we een enquête uitgezet.”

De uitkomsten waren blijkbaar positief. Waarom SEAT?

“We zijn met verschillende merken in gesprek gegaan en uitgekomen bij DAGO Autogroep. Als werkgever vonden we SEAT als merk heel erg bij Azora passen. Qua design, maar ook voor wat betreft kwaliteit en degelijkheid. Daar komt bij dat andere zorgorganisaties in de regio met andere merken rijden. Dat was een extra stimulans om anders dan anders te zijn en voor SEAT te gaan. De auto’s zijn stoer en mooi.”

Private lease 1440x810.jpg

Waarom kozen jullie voor de SEAT Mii en Ibiza?

“Natuurlijk letten wij als zorginstelling sterk op de prijzen, vandaar de Mii. Er was ook animo voor een wat groter model en toen kwam de Ibiza in beeld. Binnenkort gaan we voor een tweede intekenronde en de verwachting is dat er meer mensen gaan deelnemen en instappen. Niet verwonderlijk, want heel veel voordeliger kun je geen nieuwe auto rijden. Ze hoeven alleen nog maar te tanken, verder is alles inclusief.”

Wat is nu hét grote voordeel voor jullie medewerkers?

“Voorop staat dat we graag iets in de mobiliteit van onze medewerkers wilden betekenen. Deze mogelijkheid betekent dat een aantal collega’s voor het eerst in hun leven een nieuwe auto rijdt, dat vind ik mooi. We hebben met DAGO, in samenwerking met Volkswagen Pon Financial Services, extra gunstige tarieven kunnen uitonderhandelen. Sowieso bieden we medewerkers nu een lager tarief dan wanneer ze op eigen initiatief voor een private leaseauto zouden gaan. De medewerkers die meedoen krijgen van ons daarbovenop 25 euro netto per maand uitbetaald, omdat ze met onze logo’s rondrijden. En dat vier jaar lang, dat tikt in totaal toch lekker aan als extraatje. Sinds juni van dit jaar rijden er zo’n 25 SEAT-auto’s rond met deze subtiele bestickering op de voorste portieren en achterklep.”

“Heel veel voordeliger kun je geen nieuwe auto rijden” Daphne Sleiderink, P&O-adviseur; bij Azora.

Wat vinden medewerkers van de SEAT-auto’s?

“Wat ik geregeld terugkrijg, is dat mensen de Ibiza lekker pittig vinden, dat hij snel optrekt en heel stil is. Over de Mii hoor ik vaak dat hij zo verrassend ruim is. Eén collega is zo’n beetje twee meter lang en rijdt met veel plezier in een Mii. En ja, dat past uitstekend!”

Ontvang onze nieuwsbrief