Financiering & Leasing

Additional lease: met een gezinsauto op vakantie

Additional-lease1920x600.png

Best of both worlds. Zo is additional lease van Volkswagen Pon Financial Services het beste te omschrijven. Ronald de Haan, Product Manager Operationele Leasing, legt uit. “Met deze leasevorm rijdt de berijder ‘ruim’ tijdens de vakanties en ‘compact’ gedurende de rest van het jaar.”

“Met additional lease van VWPFS kies je voor de mogelijkheid om medewerkers in een kleine, zuinige (elektrische) auto te laten rijden, terwijl ze een comfortabele oplossing geboden wordt voor de zomer- en wintervakantie”, vertelt Ronald de Haan. “Hiermee bespaar je als werkgever én als werknemer aanzienlijk op de leasekosten, respectievelijk de bijtelling.”

MVO-doelstellingen

“Additional lease is ook een uitstekende manier om de MVO-doelstellingen van de onderneming te halen en het geeft de berijder ook nog eens een goed gevoel”, vervolgt Ronald. “Tot slot ga je met additional lease heel flexibel om met de mobiliteitsbehoefte van de medewerkers. De werkgever betaalt het leasetarief inclusief de vakantieauto, maar bespaart op de totale kosten omdat de werknemers een goedkopere auto rijden voor regulier gebruik. Een mooie win-winsituatie dus.”

Dubbele bijtelling voorkomen

Hoe werkt dit in de praktijk? “De reguliere leaseauto, de sleutels en het kentekenbewijs dienen tijdens de vakantie ingeleverd te worden bij de werkgever of waar de vakantieauto wordt afgehaald. Om zo een dubbele bijtelling te voorkomen, voor de reguliere leaseauto en de vakantieauto over dezelfde periode.

“Additional lease kan een manier zijn om de MVO-doelstellingen van de onderneming te halen” Ronald de Haan

Op deze manier weet de fiscus dat de kleinere auto niet wordt benut tijdens de vakantieperiodes en geldt de bijtelling alleen voor de grotere auto gedurende de vakantieperiode. Dit voertuig wordt dus slechts een aantal weken per jaar ingezet en de kosten hiervan worden uitgesmeerd over de leasekosten van de goedkopere leaseauto.”

Medewerkers enthousiasmeren voor additional lease

Een tip van Ronald voor de mobiliteitsmanager: “Heeft een medewerker voldoende aan een elektrische auto, die dus in de laagste bijtellingsklasse valt, enthousiasmeer hem of haar dan door je sterk te maken voor additional lease. Veel berijders kennen deze leasevorm misschien nog niet en door het kenbaar te maken, creëer je zo voor veel medewerkers mogelijkheden waar ze niet eerder rekening mee hadden gehouden.”

Voordelen additional lease voor werkgever:

• Medewerkers rijden een kleinere leaseauto, dus lagere leasekosten

• Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde

• Positief effect op de duurzaamheidsdoelstellingen

Voordelen additional lease voor medewerkers:

• Structureel lagere bijtelling door de keuze voor een kleine en zuinige auto

• Ruimere auto tijdens de zomervakantie en eventueel wintervakantie

• Additional lease is voordeliger dan privé een grotere auto huren voor de vakantieperiode