Innovatie in mobiliteit

Interview: “Zorg voor een goede match tussen auto en winterband”

Winterbanden-1920x600

Winterbanden horen inmiddels ook in Nederland standaard bij elke auto. Maar hoe kiezen berijders de juiste band?

Los van het feit dat winterbanden bij dagtemperaturen beneden 7°C meer grip bieden dan een zomerband, tonen ze écht hun kwaliteiten bij een verrassingsaanval van sneeuw, hagel en gladheid.

Meer controle in de bocht

Annas El Ghouche, Manager Marketing bij Continental Banden Groep, legt uit: “Auto’s leveren steeds hogere prestaties. Dat vergt nogal wat van een autoband, zeker bij extreme weersomstandigheden. Dankzij de specifieke rubbersamenstelling blijft een winterband bij lage temperaturen toch soepel. Het wat grovere profiel heeft veel lamellen en insnijdingen in de profielblokken. Dat heeft twee doelen. Sneeuw en ijs worden uit het profiel geperst, daarnaast ‘klauwen’ de banden zich meer vast op gladde ondergronden. Je hebt daar zowel bij remmen als accelereren profijt van. Heel belangrijk is dat bij koud weer de zijdelingse grip van winterbanden veel hoger is. Dat biedt veel meer controle in de bocht of bij uitwijken.”

Winterbanden in bodytekst.jpg

De juiste winterband kiezen

Maar hoe kiezen berijders nou de juiste winterband voor hun auto? Robert Neefjes, Manager After Sales B2B van Pon Business Mobility, antwoordt kort maar krachtig: “Adviseer ze naar hun merkdealer te gaan. Het ontwerp van een auto is tegenwoordig zó gecompliceerd, dat je niet klakkeloos een winterband van een willekeurig merk kunt monteren. De dealer weet precies welk merk en type band de beste match met jouw auto oplevert.”

Onderhoud en bandenwissel op elkaar afgestemd

Wie al op winterbanden rijdt en jaarlijks wisselt, weet hoe fijn het is als deze wissel soepel verloopt. Neefjes: “Onze dealers weten door proactief te plannen en doordachte werkplaatslogistiek pieken en lange wachttijden te voorkomen. Ook hebben ze inzicht in het reguliere servicetraject van de auto. Zo kunnen auto-onderhoud en de bandenwissel goed op elkaar worden afgestemd, waardoor het werkplaatsbezoek beperkt blijft. Daarbij komt dat een autodealer voortdurend investeert in hoogwaardige apparatuur en goed getraind personeel. Dat garandeert dat je snel en degelijk geholpen wordt.”

Ontvang onze nieuwsbrief