Innovatie in mobiliteit

Volkswagen Polo is Zakenauto van het Jaar 2020

VW Polo

De Polo – die tevens klassewinnaar werd in het segment van de compacte auto’s – kreeg de titel toegekend tijdens de uitreiking van de jaarlijkse AM Driving Business Awards. De Volkswagen Golf eindigde als winnaar in de klasse voor compacte middenklassers en schaarde zich daarmee bij de top vijf van genomineerden voor de Zakenauto-titel.

Jury-oordeel: “Een vaste waarde in de zakenautowereld"

De Zakenauto van het Jaar-jury prees de Polo vanwege zijn rol als “vaste waarde in de zakenautowereld. Het is bijzonder knap dat de Polo inmiddels bijna de rol van de Golf overneemt. Niet voor niets is dit hele segment in de wandelgangen naar deze auto vernoemd: de Polo-klasse”. Naast de kwaliteiten van de Polo zelf onderschreef de vakjury in haar oordeel ook het hoge marktaandeel, de rol van de dealerorganisatie en de gunstige kilometerkostprijs van de Polo.

Zakenauto van het Jaar-verkiezing

De jaarlijkse Zakenauto van het Jaar-verkiezing is een initiatief van het autovakblad Automobiel Management. De vakjury bestaat uit directieleden van grote Nederlandse leasemaatschappijen (LeasePlan Nederland, Athlon Car Lease, Alphabet, ALD Automotive en Arval), vertegenwoordigers van bedrijven met grote wagenparken, onafhankelijke lease-experts en ervaren vakjournalisten.

Volkswagen Polo R-Line
Volkswagen Polo R-Line

Polo: de bestverkochte auto van Nederland

In ons land blijft de Volkswagen Polo onveranderd populair. Afgelopen jaar was het de bestverkochte auto van Nederland, en ook in 2019 staat de Polo op nummer 1 in de verkoopranglijsten (verkopen tot en met augustus). Met name de aantrekkelijke Business-uitvoeringen – de Polo Comfortline Business en Highline Business R - vallen bij zakelijke én particuliere rijders in de smaak vanwege de sterke combinatie van een complete uitrusting en een scherpe prijs.

Lees nog meer over de Volkswagen Polo