Innovatie in mobiliteit

Eerste CO2-neutraal gebouwde Volkswagen een feit

volkswagen-i-d--1920x600.jpg

Verstandig omgaan met klimaatverandering is momenteel een grote uitdaging. Het terugdringen van de CO2-uitstoot is ‘key’ en daarom ook het sleutelwoord in de duurzaamheidsstrategie van Volkswagen.

De ID. is de eerste Volkswagen die gedurende zijn gehele levenscyclus CO2-neutraal is

Om de opwarming van de aarde zoveel mogelijk te beperken committeert Volkswagen zich aan het Parijse Klimaatakkoord, dat inzet op een klimaatneutrale samenleving in 2050. Volkswagen zet voor de volle 100% in op e-mobility, oftewel elektrische mobiliteit. En deze beweging is feitelijk al aan de gang. Sterker nog, eind van dit jaar gaat de nieuwe ID. in het Duitse Zwickau in productie.

De voorinschrijving is geopend. Schrijf je nu in.

Emissievrij

De ID. is de eerste van een volledig nieuwe generatie elektrische auto’s van Volkswagen die gedurende zijn gehele levenscyclus CO2-neutraal is. Voorwaarde is dat hij dan wel met groene stroom wordt geladen. Het geheim achter het volledig CO2-neutraal maken van de ID. is dat er al tijdens de productiefase op jaarbasis meer dan 1 miljoen ton aan CO2 wordt bespaard. Om het in perspectief te plaatsen: dit komt neer op de klimaatimpact van een kolencentrale die 300.000 huishoudens van energie voorziet. Thomas Ulbrich is lid van de Raad van Bestuur van Volkswagen AG en verantwoordelijk voor e-mobility. Hij stelt: ‘Als grootste autofabrikant van de wereld nemen wij onze verantwoordelijkheid. De nieuwe ID. wordt de eerste auto van Volkswagen die klimaatneutraal wordt geproduceerd. Om zeker te stellen dat de auto emissievrij blijft gedurende zijn levenscyclus, werken wij aan verschillende manieren om groene stroom te gebruiken.’

20 Elektrische modellen

De eerste ID. komt dus begin volgend jaar op de markt. Niet lang daarna wordt de SUV ID. CROZZ gelanceerd, gevolgd door de ID. BUZZ-bestelwagen. Hekkensluiter is de ID. VIZION, een topsegmentauto. Volkswagen komt in élk denkbaar segment met elektrische auto’s: van compact tot bestelwagen. Het concern heeft zich dan ook als doel gesteld om tegen 2025 minimaal 20 verschillende elektrische modellen in de showroom te hebben staan. Een gamma elektrische en CO2-neutrale auto’s is één, een passend en milieuvriendelijk productie- en recyclingproces is al net zo belangrijk. Met name de fabricage van batterijen is zeer energie-intensief. Zo maakt de fabriek in Zwickau nu al gebruik van stroom van hernieuwbare bronnen. Onvermijdbare CO2-uitstoot wordt gecompenseerd door investeringen in gecertificeerde milieubeschermingsprojecten.

Het doel is om de ID.-accu voor 97% te kunnen hergebruiken

Volkswagen komt met verschillende laadoplossingen en biedt rijders van een e-up! of e-Golf nu al laadabonnementen met groene stroom. Essentieel om te weten is dat een ID. aan het einde van zijn levenscyclus voor het overgrote deel te recyclen is. Dat geldt ook voor de hoogvoltaccu. Het doel is om deze accu voor maar liefst 97% te kunnen hergebruiken. Wilt u alle ontwikkelingen van Volkswagen op de voet blijven volgen, neem dan vooral een kijkje op www.volkswagen.nl/elektrisch-rijden voor alle ins & outs.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.

Ronald Ruhe
Ronald Ruhe
Robert Neefjes
Robert Neefjes
Ruud vd Veen
Ruud van de Veen
Bart Hoogstad 3
Bart Hoogstad