Duurzame mobiliteit

e-Golf eerste elektrische deelauto van Greenwheels en NS

Greenwheels-elektrische-auto-1920x600.png

Greenwheels en NS introduceren de eerste twee Volkswagen e-Golfs als deelauto. Deze elektrische deelauto’s bieden reizigers de mogelijkheid om zo duurzaam mogelijk van deur tot deur te reizen. De e-Golfs zijn te vinden bij de energieneutrale parkeergarages naast station Driebergen-Zeist en station Rotterdam Centraal.

Met de introductie van de deelauto’s zetten NS en Greenwheels een volgende stap naar een mobiel, bereikbaar en leefbaar Nederland. Want waar je met de trein niet kunt komen, daar kom je wel met de e-Golf.

Duurzame mobiliteitsoplossingen

Volgens Roger van Boxtel, president-directeur van NS, zijn de uitstootvrije deelauto’s een mooie manier om de reis van deur tot deur steeds duurzamer te maken: “Nederlandse treinen rijden al op 100 procent windstroom, zonder ook maar één gram CO₂ uit te stoten. En de ov-fiets is de afgelopen tien jaar volledig ingeburgerd.” De Volkswagen e-Golfs vormen een mooie aanvulling op deze duurzame mobiliteitsoplossingen.

Autodelen wordt steeds populairder

In de afgelopen drie jaar wist Greenwheels haar klantenbestand te verdubbelen. Autodelen wordt steeds populairder en de markt voor autodelen zou zelfs nog 19 keer groter kunnen zijn*. Adviesbureau Goudappel Coffeng onderzocht het effect van de Greenwheels-auto’s op steden. Dat onderzoek liet onder meer zien dat de autodelers via Greenwheels een lager autogebruik kennen: zij maken minder autoritten dan gemiddeld. Totaal rijden ze 81 miljoen kilometer per jaar minder. Deze ritten worden nu voornamelijk gemaakt met openbaar vervoer en de fiets.

Meer elektrische deelauto’s

Volgens Andrew Berkhout, directeur van Greenwheels, valt er veel milieuwinst te behalen door meer elektrische auto’s aan te bieden. “Er is een besparing van ruim 1 Megaton CO₂ mogelijk.” Daarom worden de komende tijd meer elektrische deelauto’s geïntroduceerd. Zo worden er op de korte termijn vijf elektrische auto’s beschikbaar gesteld in Den Haag.

*Meer informatie over de onderzoeksresultaten vind je op: https://www.vananaare.nl/

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief